Traditioner

Vi har følgende traditioner:

 

Februar.

Fastelavn: I børnehaveafdelingen slår vi katten af tønden. I Vuggestueafdelingen har vi ikke tøndeslagning, men har en tønde med sund guf. Børn og voksne synger nogle sange og åbner tønden sammen.

Børnene må meget gerne være udklædt, hvis de vil.

 

Marts

Den sidste fredag inden påske, skal hele børnehuset ud på legepladsen og lede efter påskeharen, der har lagt små chokoladeæg rundt omkring. Når påskeharen er fundet laver børnehaveafdelingen bålmad, vuggestueafdelingen spiser frokost i vuggestuen.

 

 

April

I slutningen af april er der stor gallafest med overnatning, for de børn der skal begynde skole til sommer. De voksne serverer dejlig mad og der laves skattejagt el.lign. Det er et højdepunkt for børnehavebørnene.

 

Juni.

D. 23 (Hvis det er en hverdag) holder vi Skt. Hans om formiddagen. Børnehaveafdelingen laver en heks som skal sendes til bloksbjerg. Hele børnehuset deltager i bålfesten, hvor der også synges heksesange ved bålet.

 

 

 

September.

I september holder vi høstfest for børn og forældre. Forældrene bager kager til festen. Vi har lavet sjove boder med aktiviteter som børnene kan prøve. Alle tager mad med til en fælles buffet.

Festen begynder kl. 15.00 og slutter kl. 18.00

 

 

December.

De største børn i børnehaven går Lucia

Vi holder stor fælles julefest for børn og forældre.

Festen foregår udendørs i tidsrummet 15.30 - 17.00 

 

 

Fødselsdage i børnehaveafd.

Vi fejrer altid fødselsdage - både børn og voksne. 
Vi pynter, sætter flag op, synger fødselsdagssang og fejrer fødselsdagsbarnet.
De fleste medbringer noget lækkert hjemmefra, som spises sammen med kammeraterne i basisgruppen.

I forbindelse med fødselsdage i børnehaven skal vi dog gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at medbringe lagkager, samt mad som er tilberedt hjemme. Kager som er bagt ved 200 grader er stadig i orden at tage med.
Ligeledes gør vi opmærksom på, at det medbragte skal være i overensstemmelse med børnehusets kostpolitik (Børnehaveafd. og vuggestueafd. har samme politik omkring fødselsdage).

 

 

Fødevarestyrelsens rammer for ovenstående er følgende:

Hvis man medbringer kage, skal den være bagt i ovn. Den må ikke indeholde creme og flødeskum f.eks. må det ikke være lagkage. Altså hvis man medbringer noget hjemmelavet, skal det altid være gennembagt.

Medbringer man is, skal den komme direkte fra butikken – altså må den ikke have været hjemme over køkkenbordet.

Man må ikke medbringe slik f.eks. vingummi, lakrids osv.

 

Fødselsdage i vuggestueafd.

Vi fejrer også de smås fødselsdag. I denne anledning er I velkomne til at medbringe noget til ganerne - det kan fx. være frugt, rosiner, boller, kage (ikke lagkage) eller is. Der må ikke serveres slik.

I er velkomne til at komme og deltage når vi dækker op med dug og flag, og synger fødseldagssang.

 

 

Julearrangementer

Hele børnehaveafdelingen tager hvert år i Ishøj teater op til jul, hvor vi ser en juleforestilling.

Vores erfaring er at vuggestuebørnene er for små til denne aktivitet.