Traditioner

Vi har følgende traditioner:

 

Februar.

Fastelavn: I børnehaveafdelingen slår vi katten af tønden. I Vuggestueafdelingen har vi ikke tøndeslagning, men har en tønde med sund guf. Børn og voksne synger nogle sange og åbner tønden sammen.

Børnene må meget gerne være udklædt, hvis de vil.

 

Marts

Den sidste fredag inden påske, skal hele børnehuset ud på legepladsen og lede efter påskeharen, der har lagt små chokoladeæg rundt omkring. Når påskeharen er fundet laver børnehaveafdelingen bålmad, vuggestueafdelingen spiser frokost i vuggestuen.

 

 

April

I slutningen af april er der stor gallafest med overnatning, for de børn der skal begynde skole til sommer. De voksne serverer dejlig mad og der laves skattejagt el.lign. Det er et højdepunkt for børnehavebørnene.

 

Juni.

D. 23 (Hvis det er en hverdag) holder vi Skt. Hans om formiddagen. Børnehaveafdelingen laver en heks som skal sendes til bloksbjerg. Hele børnehuset deltager i bålfesten, hvor der også synges heksesange ved bålet.

 

 

 

September.

I september holder vi høstfest for børn og forældre. Forældrene bager kager til festen. Vi har lavet sjove boder med aktiviteter som børnene kan prøve. 

Festen begynder omkring kl. 15.00 og slutter kl. 17.00

 

 

December.

De største børn i børnehaven går Lucia

Vi inviterer også forældrene til julehygge med deres børn. Vi har i mange år holdt det fælles på vores legeplads, men af forskellige årsager arbejder vi på et andet koncept lige nu.

 

 

Fødselsdage i Børnehuset

Vi fejrer altid fødselsdage - både børn og voksne. 
Vi pynter, sætter flag op, synger fødselsdagssang og fejrer fødselsdagsbarnet.

Vi har valgt at fødselsdage i institutionen ikke handler om at dele noget ud man har med hjemmefra (fx kage), men om at få opmærksomhed og at blive fejret på andre måder. 

 

Julearrangementer

Hele børnehaveafdelingen tager hvert år i Ishøj teater op til jul, hvor vi ser en juleforestilling.

Vores erfaring er at vuggestuebørnene er for små til denne aktivitet.